Geluk in de klas

Als freelancer voor Gezond Leven geef ik vormingen rond geluk in de klas.

Happy snacks

Happy Snacks is dé toolkit om actief aan de slag te gaan met geluk in de klas. Bewust en met vaste regelmaat werken aan mentaal welbevinden is namelijk erg belangrijk, ook in het onderwijs. Leerlingen leren reflecteren over zichzelf en ontdekken hoe ze geluk actief in handen kunnen nemen. Elke leerkracht kan met zijn/haar leerlingen actief aan die competenties werken. Hoe? Door actief kleine gelukskes te snacken uit de Happy Snacks doos! Zowel voor lager als secundair onderwijs.

Lespakket geluksdriehoek

Uit welke bouwstenen bestaat geluk? Kan ik mijn geluksgevoel beïnvloeden? Kan ik verdrietig en tegelijkertijd ook gelukkig zijn? ...
Met dit lespakket geef je de leerlingen inzicht in de geluksdriehoek, een wetenschappelijk onderbouwd model over wat geluk is én hoe je er aan kunt werken. Het is een kant-en-klaar, interactief en gratis digitaal lespakket dat geschikt is voor leerlingen uit de 1ste, 2de en 3de graad van zowel het lager als het secundair onderwijs.

Kant en klare lesmaterialen 

Met volledig gratis beschikbare en kant en klare lesmaterialen kan je meteen aan de slag! 

Wetenschappelijk onderbouwd

De geluksdriehoek is een sterk onderbouwd model dat op een toegankelijke manier een taal geeft om te praten over en te werken aan mentaal welbevinden.

Online vorming - 1,5 uur

In een online vorming van anderhalf uur maak je kennis met het lespakket en de happy snacks.

Live vorming - 3u

Je kan ook een live vorming aanvragen bij jou op school. Gedurende 3u gaan we interactief aan de slag met de materialen.
Empty space, drag to resize

Onze klas, ons team

Samen bouwen aan een positieve groep
Het lessenpakket ‘Onze klas, ons team’ voor de lagere school is een totaalaanpak met concrete materialen voor leerkrachten om een positieve groepsvorming te stimuleren. Op basis van ervaringen en kennis die de kinderen opdoen in de klas, verwerven ze gaandeweg inzichten, vaardigheden en een juiste attitude ten aanzien van zichzelf en de klasgroep.

Ik ben zelf mede-auteur van deze lessenpakketten en kan ze uiteraard van harte aanbevelen! ;-)


Doelstelling


Met ‘Onze klas, ons team’ worden kinderen sociaal competente personen die op een effectieve manier kunnen reageren op groepsproblemen en/of pesten en die hun verantwoordelijkheid in de groep kunnen opnemen. Kiko en Flo, de sfeermaatjes van de klas, bewijzen het: door de sociale vaardigheden te versterken en een positieve, veilige leeromgeving te creëren, kan elke school een fijne plek worden.


Per leerjaar
Per leerjaar bestaat het pakket uit 9 thema’s die doelgericht uitgewerkt zijn op maat van die specifieke doelgroep.
Flexibel inzetbaar
Dit lessenpakket kan flexibel ingezet worden en op die manier naadloos aansluiten aan bij de eigenheid van de klasgroep en de bestaande methodieken op school.
Eindtermen lager onderwijs
De lessen zijn gekoppeld aan de eindtermen van het lager onderwijs. Het integrale pakket sluit aan bij de resultaten van wetenschappelijk onderzoek dat de rol van de groep bij het voorkomen en stoppen van pesten benadrukt.

Ja, ik ben nieuwsgierig!

Mijn aanbod voor onderwijs is nog volop in ontwikkeling. Geef hier je gegevens op en wees als eerste op de hoogte van toekomstige materialen, webinars, online trainingen en vormingen voor het onderwijs! 

Bedankt voor je interesse!

Loopbaancoaching voor leraren

Lesgeven is een prachtige, veelzijdige en tegelijk zeer uitdagende job die heel wat competenties vereist. Worstel je met je job als leerkracht? Twijfel je of deze job (nog) iets voor jou is? Ben je soms onzeker? Ben je op zoek naar handvaten hoe je in je kracht kan blijven staan voor de klas? Wil je graag stilstaan bij je missie als leerkracht en hoe je deze kan realiseren? Of zoek je houvast in het omgaan met leerlingen die uitdagend gedrag stellen? 

Ik begeleid je graag in een persoonlijk traject, met of zonder loopbaancheques.
Gemaakt met