stressloos werken met passie

Loopbaanbegeleiding

Een job doen die aansluit bij wie jij bent en wat jij wil realiseren in deze wereld is ontzettend voldoening gevend. Er kunnen echter heel wat barrières en belemmeringen optreden die maken dat je meer stress dan flow ervaart in je job. Misschien weet je niet goed wat je wil, waar je echt goed in bent of welke job bij jou past. Of je ervaart veel stress door perfectionisme, faalangst, onzekerheid of conflicten met collega’s of leidinggevenden. Dan ga ik graag met jou aan de slag om uit te zoeken wat bij jou past en/of hoe je kan omgaan met eventuele obstakels.

Je kan voor dit traject gebruik maken van loopbaancheques. 

Loopbaancheques

7u begeleiding voor slechts 90 euro in totaal!
Al gehoord van loopbaancheques? Met loopbaancheques kan je in totaal 7u individuele begeleiding krijgen voor een fractie van de prijs. Onder voorbehoud dat je momenteel werkende bent en de afgelopen 6 jaar je cheques nog niet hebt gebruikt. Op de website van de vdab vind je hierover alle info terug, kan je nagaan of je in aanmerking komt en kan je je cheques bestellen.
Loopbaanbegeleiding vindt plaats in mijn thuispraktijk in Sint-Job-in't-Goor. Voorafgaand heb je recht op een gratis online kennismakingsgesprek van max. 30 min. Hierin verhelderen we jouw loopbaanvraag en bekijken we samen hoe we hiermee aan de slag kunnen gaan. Nadien ben je volledig vrij om te beslissen of je de begeleiding wil opstarten en je cheque(s) wil gebruiken.

Natuurlijk is loopbaancoaching ook mogelijk zonder loopbaancheques. Je betaalt dan 600 euro voor een traject van 8 sessies.

Manier van werken

Mogelijke loopbaanvragen

Jobmatching

* Past mijn huidige job nog wel bij mij?
* Ik ervaar veel stress in mijn huidige job. Is het verstandig te veranderen?
* Ik wil iets anders, maar ik weet niet goed wat.... 
* Er is een kans om een promotie of leidinggevende functie te verkrijgen, maar wil ik dit wel? 
... 

Bij de vraag welke job het beste bij jou past, gaan we aan de slag met 3 peilers: loopbaanwaarden, kwaliteiten & vaardigheden en energiegevers.
Aan de hand van diverse oefeningen & opdrachten krijgen we gaandeweg meer antwoorden op onderstaande vragen.

Loopbaanwaarden

Wat doet er voor jou echt toe in een job? Wat is voor jou belangrijk? Wat heb je nodig om je goed te voelen? Welk soort werkomgeving / werkgever past bij jou?

Kwaliteiten & Vaardigheden

Kwaliteiten: Wat zijn jouw positieve eigenschappen? Wat gaat jou van nature goed af? Wat is vanzelfsprekend voor jou? 

Vaardigheden: Wat zijn dingen waar je vaardig in bent, dingen die je goed kunt?

Energiegevers

Wat geeft jou energie? Waar word je blij van? Waar ben je intrinsiek voor gemotiveerd? Wat kan je urenlang doen zonder (mentaal) uitgeput te geraken?

En je energievreters: wat kost jou energie?

Overige loopbaanvragen

Naast vragen naar jobmatching, zijn uiteraard ook andere werkgerelateerde vragen welkom. Hieronder zie je een aantal veelvoorkomende thema's en hoe we hiermee aan de slag gaan. Aarzel niet om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen om jouw specifieke loopbaanvraag te bespreken. Je kan dan al jouw vragen stellen en een goed beeld krijgen over wat je van de begeleiding kan verwachten.

Balans werk-privé

Aan de hand van het levenswiel brengen we op verschillende levensdomeinen je waarden in kaart en in welke mate je daar momenteel naar leeft. We bekijken ook je tijdsbesteding in de verschillende gebieden en bekijken samen wat er nodig is om het evenwicht te bereiken waar jij naar verlangt. 

Interactie & communicatie

Je relaties met collega's of leidinggevenden kunnen zowel een bron van vreugde en steun zijn als een grote bron van stress. Met behulp van modellen als DISC en verbindende communicatie krijg je meer zicht op wat er misloopt, kan wederzijds begrip versterkt worden en krijg je hulpmiddelen aangereikt om je communicatie te verbeteren. 

Belemmerende patronen

Heb je last van onzekerheid, faalangst, uitstelgedrag of perfectionisme? Heb je het gevoel nooit 'goed genoeg' te zijn? Wanneer je de onderliggende mechanismen niet aanpakt, zal je in eender welke job stress blijven ervaren. Het wijsheidskompas biedt de nodige houvast om hier diepgaand rond te werken. 
Loopbaancoaching met loopbaancheques mogelijk dankzij samenwerking met de VDAB en Kurago.
Gemaakt met