Aarden

Jan 15 / Tine Van den Berghe

Geaard slapen

Sinds de zwangerschap en geboorte van mijn eerste dochter, mede ondersteund door het gesnurk van mijn partner, sliep ik niet meer zo goed. Ik sliep heel alert en werd van het minste geluid wakker. Hoewel mijn dochter na een 8-tal maanden wel begon door te slapen, lukte het mij niet meer om zelf door te slapen. Ik bleef ergens rond 3 à 4u 's nachts wakker worden en kon soms moeilijk de slaap terug vatten. Ik sliep ook onrustig en woelde veel. Nochtans ben ik thuis in mindfulness, ben ik erin getraind om piekergedachten los te laten en had ik relatief weinig stress. Ook het toepassen van een diepe buikademhaling en andere ontspanningstechnieken loste het probleem niet (altijd) op. Ik geraakte dan ook erg gefascineerd toen ik voor het eerst hoorde van 'geaard' slapen, iets waar blijkbaar al veel mensen heel positieve ervaringen mee hadden. Vraag me niet meer hoe ik hierop kwam, het gebeurde gewoon. Ik begon te lezen en ik kon niet meer stoppen. Het klonk tegelijk te gek en te mooi om waar te zijn.

Contact met de aarde

Door onze moderne levensstijl met schoenen, geïsoleerde huizen en asfaltwegen, maken we als mens nog amper fysiek contact met de aarde, iets wat eeuwenlang wel de normale en meest natuurlijke gang van zaken was. Wat is nu het probleem? De grond onder onze voeten is echter niet zomaar was gras en zand, maar een rijke bron van energie. Onze planeet is een grote accu die voortdurend wordt opgeladen door de straling van de zon, bliksem en de warmte van haar binnenste vloeibare kern. Het bliksemt over de hele wereld gemiddeld zo’n vijfduizend keer per minuut, wat de energievoorraad van de aarde voortdurend aanvult met vrije elektronen. Het elektrisch vermogen dat aanwezig is op het aardoppervlak fluctueert ook onder invloed van de stand van de zon. Overdag is deze positiever en sterker, ter ondersteuning van de dagelijkse bezigheden, ’s nachts is ze minder positief en sterk, ter bevordering van de slaap. Dit patroon ondersteunt ook de inwendige lichaamsprocessen die het slaap-waakritme en de hormoonproductie regelen en de gezondheid op peil houden.

Onze elektrische aard

Bovendien is niet alleen onze planeet, maar zijn we ook zelf elektrisch van aard. Je hart, je hersenen, je zenuwstelsel, je spieren en je immuunsysteem zijn allemaal dynamische elektrische circuits waarbij miljarden cellen voortdurend informatie uitwisselen onder invloed van subtiele elektrische impulsen. Al je bewegingen, gedragingen en handelingen worden aangedreven door elektriciteit. Uit recent onderzoek blijkt dat de elektrische energie van de aarde de orde in onze eigen lichaamsfrequenties in stand houdt, vergelijkbaar met de functie van de dirigent in een orkest. Onze blote voeten, met hun uitgebreide netwerk van zenuwuiteinden, stonden van oudsher in contact met de elektrische energie van de aarde. Ons lichaam - dat voornamelijk uit water en mineralen bestaat - is bovendien een uitstekende geleider. Door het dragen van schoenen en het isoleren van onze vloeren, zijn we onze elektrische wortels echter kwijtgeraakt, waardoor we veel kwetsbaarder zijn geworden en vatbaarder zijn voor ziekten.

Levensenergie

In oudere culturen was men zich zeer bewust van deze levensnoodzakelijke energie of levenskracht. Chinezen spreken van ‘Chi’ als de energie of natuurkracht waarmee het Universum gevuld is. In Indiase Veda’s spreekt met van ‘prana’ wat levenskracht betekent. Ook de Indianen waren volop vertrouwd met het belang van lichamelijk contact met moeder aarde. Contact maken met de aarde werkt rustgevend, versterkend en genezend. Je lichaam stemt zich meteen af op hetzelfde elektrische energieniveau (potentiaal) als de aarde.

Stress en spanning

Door niet geaard te zijn komt ons lichaam letterlijk meer onder spanning te staan. Je kan je lichaamsspanning (voltage) nameten met een multimeter. In een niet geaarde toestand kan deze lichaamsspanning wel oplopen tot 10 volt. Door je lichaam te aarden door met je blote voeten op de aarde te lopen, of door aardingsproducten te gebruiken, wordt je lichaamsspanning meteen geneutraliseerd en terug naar zijn ‘natuurlijke staat’ gebracht. Hierdoor kan het lichaam optimaal ontspannen, recupereren en functioneren. Uit onderzoek blijkt dat we rustiger en dieper gaan ademhalen, onze spieren beter ontspannen en ons hartritme optimaal gaat kloppen. Mensen die ‘s nachts geaard slapen, geven dan ook aan vaak dieper en beter te slapen.

Ontstekingen en gezondheidsproblemen

Door te leven, te verteren en door allerhande natuurlijke stofwisselingsprocessen, bouwen we een overschot aan positief geladen elektronen op in ons lichaam. Deze elektronen zoeken een manier om zich te neutraliseren. Bij onvoldoende negatieve elektronen, tasten ze gezond weefsel aan. Hierdoor kunnen allerhande ontstekingen en gezondheidsproblemen optreden. Wanneer je geaard bent, neemt je lichaam negatief geladen vrije elektronen op die overvloedig aanwezig zijn op het aardoppervlak. Hierdoor wordt het overschot aan positief geladen elektronen op een natuurlijke en gezonde manier geneutraliseerd en krijgen ontstekingen veel minder kans. We aarden onze elektrische toestellen, omdat we weten hoe belangrijk het is voor een goede en stabiele werking. Maar dat het ook zinvol is om ons eigen lichaam te aarden, daar blijken we helemaal niet zo mee bezig. Aarden beschermt onze kwetsbare bio-elektrische circuits tegen statische elektrische ladingen en storingen. Het brengt ons in contact met de stabiliserende elektrische signalen en energie van de aarde, en vergemakkelijkt de opname van vrije elektronen die onze gezondheid positief ondersteunen.

Onzin? Test het zelf!


Lijkt het je klinkklare onzin? Neem er eens een multimeter bij en test het zelf! Dat je lichaamsvoltage geneutraliseerd wordt kan je zo nameten. En als je goed in contact staat met je lichaam, voel je zelf ook daadwerkelijk het verschil. In een wereld waarin we dagelijks al genoeg onder spanning staan, is elke manier om ons lichaam meer rust en ontspanning te bieden mooi meegenomen, niet? Ik geniet er enorm van om rond te lopen op bloten voeten, op het gras in onze tuin of al wandelend in het bos. Die vuile voeten neem ik er graag bij. En ’s avonds kruip ik graag onder een geaard dekentje met een boek of voor tv. En ook ’s nachts slaap ik nu permanent op een aardingslaken. Heerlijk.

Wil je jezelf ook binnenshuis kunnen aarden? Omdat ik zelf zo enthousiast ben, ben ik affiliate geworden van aarding.org.
Neem even contact op als je interesse hebt in een kortingscode.

Ik hoor graag je ervaringen!

Veel aardings- en ontspanningsplezier!
Tine
Gemaakt met